Tips voor het kopen van een huis

Bij het kopen van een huis moet u op verschillende zaken letten. Als eerste moet u natuurlijk weten waar u precies naar verlangt. U zult bijvoorbeeld moeten nadenken over waar u precies wil gaan wonen, in welke regio u precies wil wonen en hoe groot de woning moet zijn. Daarnaast moet u weten of u in een oudere woning wil wonen of juist in een nieuwbouwwoning.

Kijk eerst hoeveel u kunt lenen

Bij het kopen van een huis staat de financiering centraal. Vrijwel niemand kan een woning uit eigen middelen financieren. Het is waarschijnlijk dat u op zoek za moeten gaan naar een lening en kijken hoeveel u precies kunt lenen. Het vaste inkomen vormt een belangrijke factor en dus wordt de hoogte van uw hypotheek daarop afgesteld. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger uw potentiële hypotheek.

Schakel een expert in

Voor personen die voor de eerste keer een huis kopen is het zeker verstandig om een expert in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld een aankoopmakelaar zijn. De kosten voor een aankoopmakelaar zijn vaak lager dan men denkt en brengt meer voordelen dan nadelen met zich mee.

Let op de huidige staat van het huis dat u wil kopen

Bij het kopen van een huis kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan. Zo kan het huis grote beschadigingen vertonen die niet zijn aangegeven door de verkoper. Het is dan ook aan te bevelen het huis te laten keuren wanneer het bestaande bouw betreft. Een keuring kunt u bij de aankoopmakelaar aanvragen.