Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een hypotheek die de laatste tijd steeds populairder en aantrekkelijker is geworden. Bij de spaarhypotheek wordt namelijk geen aflossing betaald. U betaalt enkel rente over het geleende bedrag. De spaarhypotheek bestaat uit een aflossingsvrije lening in combinatie met een kapitaalverzekering. De rente bij deze hypotheekvorm zal de gehele periode gelijk blijven.

Kenmerken van de spaarhypotheek

  • Gehele periode geen aflossingen
  • Aan het einde van de hypotheek periode zal alles afgelost zijn.
  • Maandelijkse lasten blijven altijd gelijk

Voordelen van de spaarhypotheek

De spaarhypotheek kent in vergelijk met andere hypothekenvormen enkele grote voordelen. De maandelijkse lasten blijven altijd gelijk, u komt niet elke maand voor een andere verrassing komen te staan, anders dan bij bijvoorbeeld een beleggingshypotheek. Daarnaast kunt u genieten van maximale renteaftrek. Dit omdat de restschuld bij de spaarhypotheek niet afneemt. Tot slot is het mogelijk om de uitkering van de verzekering uit spaarhypotheek belastingvrij te houden, mits u aan enkele voorwaarden voldoet.

Nadelen van de spaarhypotheek

Helaas heeft de spaarhypotheek ten opzichte van andere hypotheekvormen ook enkele nadelen. Het grootste nadeel van deze hypotheek is misschien wel de hypotheekrente. Bij de spaarhypotheek is het rentetarief namelijk 0,2% hoger dan bij andere hypotheken. Ook is er bij een spaarhypotheek vaak een verplichte overlijdensrisicoverzekering, waardoor uw lasten weer op kunnen lopen. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering voor de geldverstrekker om het risico van het mislopen van geld te verkleinen.