Tips voor het verkopen van een huis

Bij het verkopen van een huis moet u ervoor zorgen dat u uw huis op veel verschillende websites aanbiedt. U heeft immers meer kans op geïnteresseerden als u het huis op 5 online huizenmarkten plaatst dan wanneer u het huis op slechts één website plaatst.

Zet uw huis op Funda

Funda is een website met een aanbod van meer dan 250.000 huizen. Daarom is Funda één van de grootste online huizenmarkten en is het een zeer populaire website om uw huis aan te bieden. Bij het plaatsen van uw huis zorgt u ervoor dat u zo duidelijk mogelijk informeert over het huis dat u wil verkopen, maar wees hier wel beperkt in. Plaats alleen de belangrijke informatie (slaapkamers, badkamers etc.) Zorg er ook voor dat u leuke foto’s bij de advertentie plaatst. De foto’s kunt u het beste maken op een mooie zonnige dag: dit geeft een bepaalde sfeer aan de foto waardoor het meer kopers lokt.

Let op uw vraagprijs

Wanneer u uw huis aanbiedt moet u natuurlijk over een goede prijs nadenken. U zult moeten uitzoeken wat soortgelijke huizen kosten en wat andere verkopers vragen voor hun huizen. U lokt het meeste geïnteresseerden als u ervoor zorgt dat de vraagprijs van uw huis net onder die van prijzen van soortgelijke huizen zit.

Uitstraling van het huis

Als u uw huis verkoopt en u vindt een mogelijke koper, zorg er dan wel voor dat het huis er netjes uit ziet en lekker fris ruikt. De eerste dingen die een koper opvallen zijn geuren, netheid en mankementen. Zorg ervoor dat dingen die stuk zijn of mankementen worden gerepareerd. Een koper wil immers een net huis kopen en als u voor die problemen zorgt draagt dat zeker bij aan de waarde van het huis.